Cart

Plasmasnijder

← Lassen en snijden
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

2 3 4
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

2 3 4
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De AREBOS plasmasnijder snijdt metalen platen in een specifieke vorm of maakt metalen uitsnijdingen uit een plaat. In tegenstelling tot lasersnijders kan ons AREBSOS plasmasnijsysteem niet alleen constructiestaal snijden. Bijna alle geleidende metalen kunnen gesneden worden. Dit zijn bijvoorbeeld hooggelegeerde chroomnikkelstalen, alle geharde en ongeharde gereedschapsstalen, maar ook non-ferrometalen zoals aluminium en aluminiumverbindingen, messing, koper en grijs gietijzer.

Geen stroomaansluiting nodig: De AREBOS plasmasnijder heeft alleen een perslucht- en stroomaansluiting nodig. Bovendien neemt het apparaat door zijn compacte vorm weinig ruimte in beslag en is daarom gemakkelijk op te bergen. Het apparaat wordt gebruikt om sneden tot 12 mm in staal te maken. Omdat de sneden zeer zuiver en glad zijn, is er bijna geen nabewerking nodig.

Effectief snijden bij extreem hoge temperaturen: het mechanisme erachter: De lucht in de plasmatoorts wordt door een vlamboog verhit tot een extreem hoge temperatuur. De zeer gerichte plasmasnijstraal smelt metalen zeer snel en de hoge kinetische energie werpt het gesmolten metaal uit de kerf.

Werkt met gewone perslucht: Als je met onze AREBOS plasmasnijder werkt, gebruik je perslucht in plaats van technisch gas. De resultaten zijn verbluffend en de voordelen zijn gemakkelijk te herkennen: U bereikt een bijna perfecte snijkwaliteit, die heel dicht in de buurt komt van de kwaliteit van lasersnijden, maar tegen een veel gunstigere prijs.

Precies werken dankzij hoge snelheid: Andere indrukwekkende voordelen ten opzichte van autogeensnijden zijn de hoge snijsnelheid en de uitstekende mogelijkheid om processen te automatiseren. Dankzij de hoogwaardige productie kunnen kleinere interne contouren en boorgaten worden geproduceerd dan met autogeensnijden.

Vakkundig, schoon en behoedzaam: door het gebruik van deze behendige staalsnijder van AREBOS beschermt u ook op een slimme manier de te bewerken werkstukken. De hoge energie van de plasmastraal snijdt het materiaal zo snel dat het omringende materiaal niet zo heet wordt als bij vlamsnijden - met als gevolg minder warmtevervorming.

Would you like to be informed about new opportunities and campaigns at arebos.ch?